Bathroom

Tue 07 2010

Dividing walls and closets were removed with the new bathing area encircled with built-in wardrobe closets. A packing island counter, double concrete trough sinks, and a deep aromatherapy tub on a wood pedestal add function and grace. Chris Berry

Natural outdoor beauty and contemporary architectural lines would bring about a progressive imaginative room to fulfill the homeowner’s penchant for urban design. A roomy tumbled slate and glass tile enclosure establishes a metropolitan appeal balanced by rustic details, such as an oxidized steel support bar. Lori Carroll

Yve Apartment Fit-out1A functional, yet bespoke, apartment was achieved by dividing the existing open living room into more usable, zoned spaces, with the careful arrangement of joinery preventing the obstruction of views. The study was re-orientated to become more usable and to project greater presence. Darker finishes at the entry soften the transition from the dimly lit corridor to the light filled apartment and striking wallpaper, inspired by the branch-like columns punching through the space, provides drama and personality. Heavily textured finishes combine with smooth reflective materials to produce an air of opulence. Dianna SnapeYve Apartment Fit-outAYve Apartment Fit-out3

This beautiful house is located in Sydney, Australia and has a unique way of being completely closed and yet absolutely opened to the exterior. The blinds are made of wood, in the same color as the rest of the house  charcoal grey, a modern yet very discreet finish. The unique use of dark folding screens surrounding the different levels of the house.  With beautiful design comes functionality. Chenchow Little Architects

Freshwater House.1jpg

Freshwater House.1jpg.jpg5

mansfield-appleton-residenceThe project are to create a contemporary living space within a 50’s style, 80m2 apartment for a couple. The building’s grid prescribes a rhythm of three rooms of equal size along the eastern wall with the northern most room opening into the kitchen, dining and entry to form the living space.  Smart Design Studiomansfield-appleton-residence2mansfield-appleton-residence3

norman-reach-penthouse11The interior design and decoration epitomises contemporary living of generosity space as the ultimate luxury and the seamless interconnection of spaces were the inspiration for this penthouse design.  Day to day practicalities for the family purist ideals are reflected in all design and decorative forms in the home. RLDnorman-reach-penthouse2

penthouse

house-projecthouse-projectaThe design remained very minimal with honest materials like steel, timber and glass in a Miesian pavilion style arrangement. The seamless interior design sees the kitchen bench of Pietra Gray marble and white Caserstone piercing through the sliding glass doors onto the deck to become the barbeque bench. Greg Natale Designhouse-project1

house-project2

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 70 other followers